Entre un 10% i un 17% de les baixes laborals són conseqüència de la grip estacional. Aquesta malaltia representa el principal motiu d'absentisme laboral al nostre país i comporta una mitjana d'entre 5 i 7 dies de baixa.
Mutuand destaca que la vacuna contra la grip comuna és la mesura preventiva més eficaç per evitar la propagació d'aquest virus en el lloc de treball. Per això, ha iniciat una campanya per promoure la vacunació com a mesura per millorar la salut de la població laboral. "Els treballadors afectats per la grip que no s'han vacunat de forma preventiva i que romanen en el seu lloc de treball sense donar-se de baixa, no només redueixen la seva productivitat en un 50%, sinó que augmenten el risc de contagi als seus companys".
La incidència més gran de la grip estacional té lloc entre desembre i febrer, el fet d'iniciar la vacunació a mitjans d'octubre es considera òptim per aconseguir la màxima protecció durant els mesos més propicis per a contraure la malaltia. Mutuand també recomana prendre una sèrie de precaucions bàsiques com rentar-se freqüentment les mans amb aigua i sabó, cobrir-se la boca i el nas en tossir o esternudar, no reutilitzar els mocadors després del seu ús, ventilar i permetre l'entrada de sol en els ambients tancats, mantenir nets picaportes i objectes d'ús comú i no compartir coberts ni gots.
La grip és una malaltia infecciosa de les vies respiratòries causada per un virus. Entre les seves característiques més importants està la seva elevada capacitat de transmissió d'una persona a una altra. La probabilitat de contagi de la grip estacional és 5,72 –7,2 vegades superior entre les persones no vacunades, de manera que la vacuna de la grip comuna posseeix un nivell de resposta altament positiu. D'altra banda, la vacuna està especialment recomanada per als grups amb major risc de patir complicacions com a malalts crònics d'asma, diabetis, obesitat mòrbida, dones embarassades, personal sanitari i de serveis públics.