Temps estimat de lectura: 2 minuts.
Tal com diu la Llei 34/2008, a l’article 26 “Dret d’informació, consulta i participació dels treballadors”:
“L’empresari ha d’adoptar les mesures adequades perquè els treballadors i els seus delegats rebin totes les informacions necessàries corresponents”:
Amb això vol dir que s’ha d’elaborar un document en el qual constin els riscos del lloc de treball concret del treballador, així com s’ha d’especificar les actuacions que s’han de dur a terme en cas d’emergència. Tota aquesta informació es pot fer arribar al treballador, en un sol document senzill, entenedor i breu, per exemple, es pot lliurar una fitxa informativa d’un màxim de 3 pàgines i en un format entenedor, que sigui molt visual i que hi hagi poca lletra.
Per tant, no es tracta de fer un document genèric, i molt menys un document llarg. S’ha vist al llarg de la nostra experiència, com hi ha empleats que han rebut la informació del seu lloc de treball mitjançant un dossier que arribava a unes 10 pàgines, al ser tan llarg els mateixos treballadors ens informaven que no ho llegien.
Així doncs, la informació que s’ha de lliurar al treballador, ha de ser útil, ja que si no, no serveix per a res, només es queda en un compliment legal. Des de Mutuand, el que fem és que sigui una fitxa informativa breu, senzilla, entenedora i que serveixi perquè el treballador sigui coneixedor dels seus riscos de manera concreta i específica.
Aquest article ha estat escrit per la nostra Assessora Tècnica Esther Pons Sacristán.